Tävling hos Maja!

 
Gå in och var med ni mee! :D

Sorryyy!

Funderar på att ha bloggpaus. Uppdatera på dv och lägga ner uppdateringen här för en stund. Japp så får det bli!

Göra vad som helst..

För att få se Justin ikväll. Seriöst sååå arg på mig själv att jag aldrig köpte några biljetter. Nästa gång han är i NORDEN så ska jag ha biljetter och så är det bara! :D Snart ska jag till stallet iaf, myysigt. Ska gosa lite med pållnen och snacka med kompisarna osv. Ska också försöka hitta en kompis som vill följa med till Falsterbo i sommar, har en jättebra plan på G vetni,HIHI.. Ni får ha det så bra ikväll iaf!
 

Dag 1 - Presentera dig och din häst.

Eftersom jag endast har en foderhäst så presenterar jag henne.
 
 
Jag:
 
 
(Eftersom jag har haft bloggen ett tag så hoppas jag att ni iaf vet lite om mig så tar bara det viktigaste.)
Jag heter Emma då, är 14 år och på fritiden hänger jag oftast i stallet eller med min kamera. Att fota är min passion. Kan man säga så kanske? Haha.. Jag har ridit i ca 3 år på ridskola men också i ett annat stall före det där jag lärde mig "grunderna" i NH. Till Hösten ska jag sluta på ridskolan och leta efter en medryttarhäst för att utvecklas på annat sätt. Det viktigaste som jag tycker i kommunication mellan hästen och dens människa är att dem är på "samma sida i boken" lixom. Att det förstår varandra och vet dess bästa. Att man kan hitta en bra balans i en sund relation. Är också en Belieber, vilket man kanske inte kunde gissa på men så är det hiih..
Jag fick tyvärr dock aldrig tag i nån jävla GC biljett.. Haha det var väl lite om mig osv?!
 
Magika

Min foderponny då. Hon är en fjording på 6 år(fyller snaart 7 lillsnuttan.) Hon är supertrevlig att ha att göra med men eftersom hon fortfarande är rätt ung så tycker jag att hon har hamnat på fel ställe(ridskola.) Då jag tror att hon hade kunnat komma myyyycket längre och utvecklas mycket mer om hon hade En ryttare på ryggen om man säger så. Hon är iaf bäst och vet inte hur min vardag hade sett ut utan henne!
 


18 Dagar!:)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 - Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla inom ridsporten
Dag 4 - Hur började mitt hästintresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 - Min favoritplats i stallet
Dag 11 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - Mitt bästa hästminne
Dag 13 - Mina drömmar
Dag 14 - En bild på stallet
Dag 15 - Det här saknar jag
Dag 16 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!


Nervositeten börjar komma..

Ska hoppa bana på Fredag på träningen för Tesse. Känns som att jag verkligen ,måste göra mitt bästa. Men var ett tag sen det gick bra när jag hoppade Magika.. Så jag förbereder mig på det värsta som vanligt,haha!
 

Hur Magika är att rida!

Hur tycker jag att Magika är att rida?
 
- Superrolig verkligen! Hon kan verkligen gå superfint med rätt ryttare! I början var hon rätt jobbig. När man skulle hoppa upp stod hon aldrig still, första gången jag skulle rida henne i paddocken kanske det tog 10min/en kvart innan jag kom upp..  Hon kunde få för sig att smita förbi ett hinder på 30cm osv.. Nu har hon självklart blivit bättre på det och vägrar endast om hon känner att hon inte kan eller om ryttaren tvekar.
Och eftersom hon höll på att fjanta sig så gjorde det mig mycket osäker i hoppningen.. Och har inte kunnat släppa det helt ännu. I galoppen bara drog hon lite vart hon ville ibland :') Men nu är hon jätterolig att jobba med, formen bryr jag mig inte om just nu då jag anser att det finns viktigare saker för oss att jobba på! :)
Hon är rätt pigg & stark(UNDERBAR BLANDNING JUUUU) så det har hänt många gånger att jag inte vågat göra grejer med henne osv. Men det är bara att jag måste hitta självkänslan och att börja tro på oss mer!
Jag är ändå faktiskt glad för vad vi har gjort. Trots min extrema hopprädsla(fråga min vänner bara) så har jag och Magika kommit över 60cm vilket för mig kändes omöjligt i början. Men jag kan itne säga att Magika är svårriden på nått sätt, hon behöver bara en stadig hand och en rutinerad ryttare som älskar henne mer än allt.
 
 
 
Haha superfin bild från maskeradhoppningen!:P
 
 
Mitt ♥ 
 
 

Satsa!

Nu ska jag verkligen försöka satsa på bloggen. Inte avsluta dagen med kanske 5 läsare. Det är inte så jag vill ha det. Så nu, ska jag sätta mig ner och fundera hur jag kan få bloggen bäst. Hur jag kan locka hit alla läsare och få min blogg lite större :) 
 

En dröm..

Kollade hästnet igår och insåg verkligen hur mycket jag vill köpa en Shettis. Lixom en liten knutte man kan ha som sin bästa vän utan att känna att man måste ut till stallet och rida den. För den känslan hatar jag. När man känner sig tvungen till att rida, det tar lixom ut all ork på en. Därför hade en shettis passat perfa för mig! Och ska jag vara ärlig så tror jag att jag har större chans att få en shettis än en ridhäst..? Men jag blir så inspererad till alla folk på dayviews som äger jättesöta och duktiga småknattar :') 
Så en liten shettis på kanske 1 år det hade jag verkligen velat ha just nu. Kunna trickträna for real lixom.!
Men nu till hösten när jag blir hästlös så ska jag snacka med mina päron. Tror också att jag hade lättare hunnit med en mindre ponny än en häst som måste ridas regelbundet. Och en shettis är ju med en bra förstaponny antar jag.. Om man inte är beroende av att rida dvs :) Det ända jag måste övertala mina föräldrar med är att det finns fler grejer att göra med en häst än att rida. Men det förstår ju inte dem. För i deras huvud så existerar nog bara ridningen.. x)
 
Aja chill och bye!

Bra slut på Söndagen:)

Sitter hos Maja nu och bloggar lite, vi ska till stallet sen. Föst ska vi kolla när Marija rider, sen ska Maja hoppa Dango och ska fota då, nu när det är så fint väder ute också så hoppas jag att det blir ute självklart! :D 
Sen vid 7 så ska jag fota Hanna och Inferno. Inferno är Hannas foderhäst som åker hem från ridskolan snart. Han har ont i ryggen och kan inte ridas för tillfället så ridskolan skickar hem honom i förtid.. Så tänkte fota lite på dem så hon har lite bilder att se tillbaka på :) Så dagen idag blir najsig... Tänkte fråga vad ni ville läsa om. Har ju knappt några besökar kvar men det är väl itne så konstigt när min blogg suger på uppdatering!
Ni får ha det så bra sålänge, ska försöka komma på nått att blogga om!
Bye!
 
    

Kommer ni ihåg?

Kommer någon av er ihåg Sixten och Lovisa filmen? Iaf, igår spelade jag och Maja in en ny som ska fixas nu! Lovisa slutade rida Sixten efter alla hans galenheter så detta äventyret kommer handla om hur Lovisa hittar en ny pålle. Hon har blivit väldigt inspererad och påverkad av alla om kallar sig själva "NH-muppar" och har själv blivit än!
Hur ska detta gå? 
 
Här är filmen på Sixten och Lovisa som spelades in i sommras :)
 
 

H-staad

Drar till Halmstad nurå. Ska kolla på konfa klänning osv!;)Goodbye..

Snart kommer tiden vara inne. Då hon inte längre kommer vara här,hos mig. Dag efter dag, tiden bara rusar fram och snart kommer vi vara där när jag ser transporten rullar iväg, kanske sista gången jag träffar dig,ser dig, får sitta på din rygg, får känna dina varma andertag mot mitt öra. Du är den jag vill ha. Hur mycket jag än måste kämpa, hur mycket jobb det än blir. Det är dig jag vill ha.  Kan knappt tänka på det utan att tårarna börjar falla.
It's too hard. Jag orkar inte gå igenom detta igen. Det är ju så.. Tiden läker alla sår men ärren återstår..
 
 
Men en sak är jag lycklig för, att jag i sommar ska åka och träffa på Gubben. Den fjordingen som lämnade mig för ca 11 månader sedan. Måste säga att dessa fjordingar ligger mig varmt om hjärtat.. ♥

Förhandstitt!

Här kommer en liten förhandstitt om hur bilderna blev igår. Nu måste jag gå ner och träna så fortsätter redigera klart sen! Men här är några! Hur tycker ni att dem blev? Konstruktiv kritik är bara roligt så säg gärna lite vad ni tycker! :)
 
 
 
 
 
Detta var klart inte dem bästa bilderna, för dem kommer sen ;)

LOVE YOU FRIDAY!

Bästa dagen på veckan idag nu! Ska precis börja redigera bilderna från igår + ridbilderna på Isabella o Nettan.
Idag var vi på bruket, riktigt kul var det faktiskt! Spännande iaf! ;) Haha för ni som inte vet vad bruket är så är det en enorm pappersfabrik.